Передплата 2024 «Добра кухня»

«Важко уявити, що моя дитина буде куштувати тістечко у вигляді фалоса»

Львів'яни вимагають закрити кафе на вулиці Вірменській, де продають десерти на пікантну тематику

Фото з архіву "ВЗ"
Фото з архіву "ВЗ"

Львів'яни вимагають закрити заклад громадського харчування «Прутень», який з квітня цього року відкрили у центрі Львова, на вулиці Вірменській, 35. У кафе на пікантну тематику торгують випічкою у формі чоловічих та жіночих статевих органів.

У групах соцмереж львів'яни звертаються до міської влади та контролюючих органів: «Прошу перевірити законність, а при потребі закрити заклад торгівлі розміщений по вул. Вірменська, 35 з розпусною назвою „Прутень“. Я мати двох дітей, і мені гидко думати, а ще гірше уявити, що моя дитина, чи будь-яка культурна людина буде куштувати тістечко в таких формах і ще з такими назвами. Мене з братами та сестрами виховували у високих моральних цінностях, честі та гідності людини. І жодні сучасні тенденції не можуть порушити ці цінності. Діяльність таких торгових об'єктів принижує гідність та честь людини, негативно впливає на суспільну мораль, створює негативний психологічний вплив на молоде покоління, вчить розпусти та вседозволеності».

З ідеєю закрити кафе з пікантною назвою виступила львів'янка Галина Олійник. Жінка каже, що заклад харчування розміщений просто на вулиці в центрі міста, усі, зокрема, діти та гості міста бачать ті вироби. Чимало містян у своїх коментарях підтримують ідею закриття кафе.

«Прошу вжити заходи, не допускати подібні об'єкти торгівлі у відкритому форматі. Громаду міста Львова, і всіх небайдужих, я закликаю вас приєднуватись до розголосу, та сприяти закриттю, недопущенню відкриття, подібних закладів в місті.
Львів є культурна столиця Галичини, то який приклад культури подає місто дозволяючи діяльність таких закладів», — підсумувала Галина Олійник.

«ВЗ» уже писав про кафе «Прутень». Журналіст «ВЗ» побачила, що левова частка відвідувачів — студенти, школярі. Офіціанти кажуть, що хейт щодо роботи закладу — не новина для них.

«Бувало, приходили жінки, які займалися моралізаторством. Вони називали наш заклад вульгарщиною та дном.. Не реагуємо на такі вигуки! Навчилися бути чемними з усіма», — наголосив офіціант кафе.

Схожі новини