Передплата 2024 «Добрий господар»

Болгарія — не Мальдіви: Арахамія про закордонну поїздку нардепа Торохтія

  • 04.08.2023, 11:20
  • 852

Каральних заходів щодо народного депутата Богдана Торохтія не застосовували, бо його відпочинок у Болгарії під час повномасштабної війни не можна порівнювати зі справою Юрія Арістова на Мальдівських островах

Давид Арахамія. Фото із мережі
Давид Арахамія. Фото із мережі

Про це заяви голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Тоді Торохтію виписали відпустку до Болгарії, на той час ще можна було так робити, і він поїхав за дитиною. Я тут не хотів би особливо вдаватися до деталей, але там були судові процеси навколо дитини, і він її супроводжував», — уточнив він.

За його словами, «це не Арістов із Мальдівами».

«Але все ж таки це трохи не та ситуація. Тут є деякі спроби маніпулювати ситуацією, щоби ще більше зменшити нашу фракцію», — додав глава фракції.

Арахамія наголосив, що у ситуації з Арістовим, як тільки інформацію верифікували, рішення ухвалили миттєво.

Водночас щодо Торохтія був тиск.

«Але я розібрався. Так, це провина, але не так його, як його дружини, яка не є членом фракції. І, зрештою, Торохтій все одно понесе за це політичну відповідальність, якщо захоче ще раз кудись балотуватися», — пояснив голова фракції.

Нагадаємо, що згідно із розслідуванням Bihus.Info, дружина народного депутата із фракції «Слуга народу» Торохтія у серпні 2022 року придбала квартиру у курортному місті Несебр (Болгарія), а ще через кілька місяців — квартиру і паркомісце в Києві, на Печерську.

Заступника голови Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, «слугу народу» Юрія Арістова помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що на Мальдівах. Вартість проживання на двох за одну ніч у готелі Waldorf Astoria Maldives варіюється від 100 до 323 тис. гривень за віллу з двома спальнями та басейном.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія ініціював негайне призупинення членства у фракції Арістова.

25 липня Арістов написав заяву про складання повноваження народного депутата.

Схожі новини