Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові на хабарі затримали керівника комунального підприємства

  • 28.07.2023, 12:45
  • 1 949

Поліція затримала керівника комунального підприємства Львівської міської ради за підозрою у вимаганні та одержанні хабара

Фото поліції
Фото поліції

За даними правоохоронці, зловмисник вимагав та одержав від мешканця Львівщини 700 доларів за виготовлення ескізу намірів забудови земельної ділянки щодо нового будівництва садового будинку.

Чиновника викрили слідчі відділу розслідування особливо важких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Кошти зловмисник отримав двома «траншами» по 200 доларів та 500.

27 липня, після одержання другої частини хабара, правоохоронці затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази вилучено.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Схожі новини