Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У нардепа Арістова відбулися обшуки: деталі

  • 26.07.2023, 10:45
  • 599

СБУ і ДБР здійснили обшуки у нардепа Юрія Арістова, який відпочивав на Мальдівах під прикриттям «службового відрядження»

Фото СБУ
Фото СБУ

Відтак Арістов попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані.

Відомо, що він є чинним заступником голови комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Наразі підтверджено, що у липні цього року депутат з робочим візитом виїхав на три дні до сусідньої європейської країни.

Там він 10 липня дистанційно зробив собі лікарняний в одному з приватних медзакладів Києва до 19 липня 2023 включно. Та до електронної системи охорони здоров’я внесли недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не відбувся.

Також з’ясовано, що депутат разом з сім'єю — жінкою та дітьми — до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Під час обшуків у помешканні депутата СБУ виявила закордонний паспорт народного обранця, у якому є відмітки про виїзд на Мальдіви.

У межах кримінального провадження, розпочатого Генеральним прокурором за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службового підроблення) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Також Служба безпеки перевіряє контакти депутата у період його перебування за кордоном, інформацію щодо можливого виїзду інших нардепів та чиновників на зарубіжний відпочинок під час війни.

Схожі новини