Передплата 2024 «Добра кухня»

«Попри драконівські норми закону 8401, планові перевірки підприємців до кінця війни заборонені»

  • 18.07.2023, 12:00
  • 569

Ухвалення законопроєкту 8401 про відновлення довоєнного рівня податків завдає серйозного удару по підприємництву і суперечить формальній логіці, бо війна не закінчена

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Про це йдеться у заяві фракції «Європейська Солідарність».

Депутати «ЄС» констатують: десятки тисяч підприємців постраждали, втратили засоби виробництва, їхні землі сплюндровано війною та заміновано, їхнє обладнання знищене вибухами ракет та снарядів. Сам бізнес, як і мільйони людей, став ВПО, починаючи з нуля роботу на новому місці.

Ті, хто перебуває на контрольованій території, також зазнали жахливих втрат через війну: падіння попиту на товари та послуги всередині країни, перешкоди для експорту зернових, зменшення кількості кваліфікованих працівників через мобілізацію та вимушену еміграцію. Дивом є те, що таких умовах дехто ще продовжив роботу. Але повернення податків до довоєнного рівня здатне добити економіку остаточно.

Фракції «Європейської Солідарності» вдалося внести кілька принципових поправок і скасувати частину дискримінаційних норм:

Продовжено мораторій на проведення планових податкових перевірок до кінця дії воєнного стану. Якщо така перевірка прийде — не пускайте податківців і на поріг, бо їхні дії антизаконні.

До завершення воєнного стану встановлено мораторій на перевірки правильності нарахування ЄСВ.

Підприємці звільняються від штрафів за порушення застосування РРО з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року.

У «Євросолідарності» повідомили, що готують проєкт змін до вже ухваленого закону 8401 і будуть вимагати його розгляду монобільшістю.

Схожі новини