Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Заповіт Болеслава Петровського

Не шукаймо ворогів та винуватих. На консолідацію, на добро працюймо! Ці слова — один із висновків, який міститься у книзі «Трускавець у 80-х роках двадцятого століття»

Болеслав Петровський. Фото Трускавецька міська рада
Болеслав Петровський. Фото Трускавецька міська рада

ЇЇ автор — колишній голова Трускавецького міськвиконкому Болеслав Петровський. У своїх спогадах людина, яка у часи свого головування в місті-курорті, маючи доступ до найвищих владних кабінетів України, що, звісно ж, робив її посадовцем з унікальними можливостями, згадує друзів та однодумців, усіх тих, з ким упродовж десяти років, від 1980 по 1990 рр., коли долею судилося очолити місто «Нафтусі», довелось працювати, бальнеологічний курорт розбудовувати, розповідає про головні уроки пройденого земного шляху. На переконання одного з найхаризматичніших керівників міста «Нафтусі», яким, поза, всяким сумнівом, був Болеслав Петровський, дуже важливо, щоб сьогоднішнє покоління менеджерів, обраних громадою ватажків у всьому шукали позитив та працювали на консолідацію, а не роз'єднювали, не сварили людей. Це — його заповіт. Учора Болеслава Петровського не стало. Помер він на 87-му році життя.

Гарний спомин, глибокий слід залишив в історії Трускавця, де прожив 43 роки, половину свого життя, Болеслав Петровський. Його маленька батьківщина — Хмельниччина. Народився 4 грудня 1936 року у селі Дубровка Полонського району. Але доля склалась так, що дитинство та юнацькі роки, як інформує пресслужба Трускавецької міськради, провів на Житомирщині у селі Карпівці Чуднівського району. Тут закінчив середню школу. Потім була служба в армії. Вищу освіту здобув у Львівському державному університеті імені Івана Франка. До отримання керівної посади в Трускавці як управлінець гарно себе зарекомендував у Жовкві, Стрию, Львові та Миколаєві. Чим найбільше запам’ятався Болеслав Петровський на бальнеологічному курорті? Найперше, мабуть, своєю толерантністю. Вмінням, не підвищуючи голос, знайти «ключик» до тих, з ким довелось працювати. А ще, звісно ж, своїми справами. За час його головування у місті було побудовано 37 багатоквартирних житлових будинків на 2 тис. 556 квартир. На курорті до ладу діючих постали сучасний залізничний вокзал та критий ринок. Побудовано цілу низку інфраструктурних об'єктів. Саме за роки «урядування» Болеслава Петровського місто «Нафтусі» отримало новий газопровід та водогін з річки Стрий.

Болеслав Петровський — кандидат економічних наук, дійсний член Української Технологічної Академії. Після роботи на посаді голови міськвиконкому Трускавця з 1990 по 1997 рр. працював доцентом на кафедрі економіки Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка. У 1997 році - генеральний директор ЗАТ «Трускавецький валеологічний інноваційний центр», а з 2000 року — СЕЗ «Курортополіс Трускавець». Як людина творчої вдачі, завжди шукав та тягнувся до тих, хто хотів інвестувати у розвиток курорту, дбає про завтрашній день громади. Болеслав Петровський — автор понад 50 друкованих праць. В останні роки життя з власного дому майже не виходив. Скаржився на болі в ногах. Але до останнього дня зберіг ясний розум та добру пам’ять. Писав вірші. Деякі з них надсилав до корпункту «Високого Замку» в Дрогобичі. Правда, з незмінною «ремаркою» — не для друку. Лише для ознайомлення. Спільно з дружиною Олександрою народив та виховав двох гарних синів. Дочекався від Бога онуків та правнуків. Почесний громадянин Трускавця. Поховають Болеслава Петровського сьогодні. Місцем його останнього спочинку стане родинний склеп на кладовищі у Трускавці. Вічна пам’ять!

Схожі новини