Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна розпочала контрнаступ, — західні медіа

  • 08.06.2023, 17:15
  • 1 204

Україна розпочала довгоочікуваний контрнаступ проти рф

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

«За останні кілька годин відбулися значні зміни. У кількох повідомленнях зазначалося, що на південному сході України, на південь від великого українського міста Запоріжжя, почалася велика битва. Обізнані неофіційні проукраїнські джерела повідомили, що південно-східний фронт стає активнішим, і є непідтверджені зображення та повідомлення про те, що в наступі беруть участь нові сучасні українські танки Leopard 2 німецького виробництва», — пишуть західні медіа із посиланням на українські джерела.

Також відомо, що українські війська посилили свої атаки на лінії фронту на південному сході країни.

Медіа посилаються на чотири особи в ЗСУ, які говорили на умовах анонімності, оскільки не мали права публічно обговорювати розвиток подій на полі бою.

«До складу українських військ входять спеціалізовані ударні підрозділи, озброєні західною зброєю та навчені тактиці НАТО. Атаки на південному сході країни означають значне просування вглиб окупованої Росією території», — пише WP.

Так звані російські «воєнкори» також повідомили про запеклі бої в Запорізькій області. За даними видання, ЗСУ планують розірвати так званий сухопутний міст між материковою рф і окупованим Кримом, відрізавши найважливіші російські лінії постачання.

Також журналісти припускають, що Сили оборони України також можуть спробувати визволити Мелітополь та Енергодар.

Схожі новини