Передплата 2024 «Добра кухня»

Індія не планує запрошувати Україну на саміт G20

  • 08.06.2023, 15:00
  • 1 020

Індія не планує запрошувати Україну на саміт G20 у вересні

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це заявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар.

«На нашу думку, участь G20 призначена лише для її членів і організацій. Цей список ми оголосили, щойно розпочали головування G20″, — пояснив Субраманьям Джайшанкар.

Україна не є членом G20, а рф є частиною угруповання. Індія уникає засудження війни росії в Україні та намагається припинити її дипломатично та через діалог.

Ймовірно, що війна в Україні та перебої з глобальними постачаннями продовольства та палива будуть одними з головних тем саміту G20 у Нью-Делі.

Володимира Зеленського запросили взяти участь у тогорічному саміті G20 на Балі, Індонезія.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським на саміті G7 у травні в Японії. Це була їхня перша зустріч з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Тим часом Індія поглиблювала торгівлю з рф, у якої вона продовжує купувати рекордні обсяги нафти. Також від росії залежить майже 60% її оборонного обладнання.

У квітні Україна звернулася до Індії з проханням поставити їй ліки й медобладнання та допомогти відновити зруйновану війною інфраструктуру.

Прохання передала Еміне Джапарова, заступниця міністра закордонних справ України.

Відповідаючи на запит України, МЗС Індії повідомило, що окрім медикаментів та медобладнання, вони також постачатимуть в Україну шкільні автобуси.

Також Індія евакуювала майже 20 000 індійців, які навчалися в Україні після початку війни.

Схожі новини