Передплата 2024 ВЗ

Польща придбає підводні човни

  • 24.05.2023, 14:15
  • 702

У 2023 році країна розпочне програму закупівлі підводних човнів

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак під час дводенної конференції Defence24 Day.

«Пізніше цього року ми плануємо розпочати процедуру, спрямовану на придбання підводних човнів разом з передачею необхідних технологій», — заявив Блащак, оголосивши старт програми «Орка».

Він зазначив, що «повноцінні ВМС повинні включати не лише надводні кораблі, але й ті, які можуть непомітно пересуватися під водою».

Блащак додав, що скоро міністерство оприлюднить більш детальну інформацію щодо кількості кораблів, їхнього оснащення та компетенцій.

Наразі ВМС Польщі мають один підводний човен. Це судно типу Kilo, яке спустили на воду у 1985 році. Апарат модернізований і капітально відремонтований, з 2020 по 2021 рік корабель мав щонайменше 10 ремонтів, але його поточний стан невідомий.

«Ми хочемо, щоб наші підводні човни характеризувалися довговічністю місій, які вони виконують, а також високою потужністю щодо бойового оснащення та гнучкості конфігурації, а також високою здатністю до прихованого пересування на високій швидкості й тривалого прихованого підводного очікування», — наголосив очільник Міноборони Польщі.

Схожі новини