Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польща будує бар'єр на кордоні із росією

  • 18.04.2023, 16:15
  • 686

Польща почала зводити електронний бар'єр на межі з Калінінградською областю рф для ефективнішого контролю за ситуацією на кордоні

Фото польських прикордонників
Фото польських прикордонників

Про це розповів міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

«Триває будівництво електронного бар'єра на польсько-російському кордоні. Роботи завершать восени цього року. Ми матимемо повний моніторинг того, що відбувається на кордоні з рф», — повідомив Камінський.

Систему камер і датчиків руху встановлять на 199 кілометрів кордону. Її радіус дії охоплюватиме весь сухопутний кордон з рф, за винятком ділянки Віслинської коси, де вже кілька років кордон охороняють радіоелектронними засобами.

Камінський зазначив, що бар'єр на кордоні з росією буде «неймовірно сучасним» — таким, як і на кордоні з білоруссю.

«Наш східний кордон, я переконаний, буде чудово підготовлений до будь-яких протиправних дій, які пов’язані з кризовими ситуаціями з нашими східними сусідами. Я переконаний, що це буде найкраще захищений кордон в Європейському Союзі», — наголосив він.

Відомо, що ділянку захисного бар'єру розділять на 12 функціональних секцій. На ній встановлять майже 2 тисяч стовпів для відеоспостереження, 3 тисячі відеокамер і 700 км силових, передавальних і сигнальних кабелів.

На будівництво бар'єра виділили понад 83 млн доларів, зокрема — понад 9 млн доларів на зміцнення рельєфу на окремих ділянках кордону.

Схожі новини