Передплата 2024 ВЗ

Над львівською Ратушею підняли національний прапор (ВІДЕО)

  • 03.04.2023, 14:15
  • 1 044

У цей день 33 роки тому міською радою Львова вперше здійняли синьо-жовтий стяг

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

Відтак у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ відбулася спільна молитва та освячення прапора, і учасники урочистою ходою вирушили до Ратуші із розгорнутим освяченим стягом. Тим часом на площі Ринок фінішували учасники символічного 33-кілометрового забігу до річниці події.

Під Державний Гімн України депутати 1-го демократичного скликання, представники депутатського корпусу та військовослужбовці Збройних Сил України урочисто підняли національний прапор на вежі Ратуші.

«33 роки тому обрана міська рада першою ухвалою прийняла рішення про підняття синьо-жовтого прапора над міською радою. Це було 3 квітня. І ми кожного року, незалежно від обставин, збираємося і відзначаємо цю дату.

Цього разу організували пробіг. Зі мною біг Сергій Красько з Червонограда, і Володимир Ханас — чемпіон України по добовому бігу. Ми втрьох долали дистанцію, об'єднавши шість районних адміністрацій. Тобто ми бігли від адміністрації до адміністрації, і завершили забіг на площі Ринок. Люди нас тепло зустрічали, частували гарячим чаєм.

Маємо плани, що після Перемоги організуємо пробіг Львів — Донецьк — Луганськ, щоб об'єднати всю країну", — розповів Ярослав Козак, депутат Львівської міської ради 1-го демократичного скликання.

Також сьогодні на Личаківському цвинтарі вшанують пам’ять депутатів 1-го демократичного скликання, зокрема — Богдана Котика, Василя Шпіцера та Стефанії Шабатури.

Схожі новини