Передплата 2024 «Добра кухня»

Водограй Івасик-Телесик «законсервують» на ремонт, а Кульбабу відкриють у квітні

Навесні у Стрийському парку фонтан Івасик-Телесик не запрацює

Фото ЛМР
Фото ЛМР

Там віднов­люють вкрай пошкоджені скульптури, зокрема крило лебедя. Знаменитий парко­вий водограй, якому понад півстоліття, пошкодили від­відувачі парку, які намага­лися сфотографуватися… Пошкодження скульптури виявилися значними. Роботи з відновлення обійдуться міському бюджету у 200 тисяч гривень. За це плати­тиме адміністрація парку.

«Одну скульптуру лебедя доведеться виливати з нуля. Для інших замість пошкодже­них виготовлять нові частини, — розповіла для „ВЗ“ директор­ка Стрийського парку Олена Мазурик. — Роботи з віднов­лення скульптур фонтана три­ватимуть місяць. Коли скуль­птура та деталі будуть готові, їх привезуть до парку і встанов­лять. Вже після цього віднови­мо роботу фонтана».

А ось фонтан на площі Га­лицькій, який в народі нази­вають Кульбабою, обіцяють запустити в середині квітня. Комунальники під'єднують на­соси. У Ратуші запевняють, для повноцінного функціонування водограю виконано майже всі роботи. Там є чаша, проведено воду, закуплено та встановле­но насоси, за допомогою яких буде циркулювати вода. Також завершено роботи із влашту­вання нових мереж та рекон­струкції старих. Є підсвітка, лі­чильник та укладено договір щодо постачання світла. До Ве­ликодніх свят водограй поті­шить львів'ян та гостей міста.

Схожі новини