Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Наступальні операції росії на сході України досягають кульмінації, — аналітики

  • 27.03.2023, 17:45
  • 735

Спроби володимира путіна заморозити війну в Україні взимку були безуспішними, а зимово-весняні наступальні дії армії рф, які мали убезпечити кордони Луганської та Донецької областей, досягають кульмінації

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Як передають аналітики, путін продовжує чітко демонструвати, що він ще не зробив висновок щодо необхідності врегулювання конфлікту переговорами, попри провал великих військових зусиль рф цієї зими.

Відомо, що результати цих зусиль «абсолютно не вражають»: росіяни не здобули значної території в Луганську, найманці ПВК «Вагнер» зайняли частину Бахмута, проте ще «не змогли переконати» українських командувачів відійти з міста.

Окрім того, наступи на Вугледар на заході Донецької області фактично не надали жодних здобутків армії росії. Натомість російські сили зазнали «приголомшливих» витрат живої сили та техніки.

Тим часом військові блогери, російські, українські та західні медіа обговорюють майбутній український контрнаступ, щодо якого, здається, єдине реальне запитання — коли і де він відбудеться.

За даними аналітиків, це був би відповідний момент для путіна, щоб зробити висновок, що рф не може нав’язати Україні свою волю силою, і що він повинен шукати компромісне врегулювання. Однак він цього досі не усвідомив.

Схожі новини