Передплата 2024 «Добра кухня»

пригожин хоче перекинути «вагнерівців» в Африку, — ЗМІ

  • 23.03.2023, 15:15
  • 747

Засновник ПВК «Вагнер» євген пригожин планує згорнути військові дії своїх найманців в Україні та перекинути їх в Африку

євген пригожин. Фото із мережі
євген пригожин. Фото із мережі

Про це з посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

«пригожин, якого безпековий і політичний істеблішмент рф розглядає як потенційну загрозу, бореться з нестачею живої сили і боєприпасів в Україні після того, як йому заборонили вербувати людей у в’язницях, які є його основним джерелом рекрутів, і позбавили постачання», — йдеться у публікації.

Видання нагадує, що найманці рф досі не змогли взяти місто Бахмут на Донеччині, незважаючи на місяці спроб і приголомшливі втрати.

Після тижнів публічних скарг на те, що вагнерівцям не постачають життєво необхідні снаряди та інші припаси, пригожин визнав, що «Вагнеру» доведеться «перезавантажитися і скоротити свої масштаби» після завершення битви за Бахмут.

Джерела стверджують, що операції в Африці, ймовірно, привернуть увагу пригожина в майбутньому, оскільки ситуація в Україні стала складнішою для його сил.

Видання звертає увагу на те, що вже з′явилися оголошення про набір найманців до ПВК «Вагнер» на 6 місяців в Україні і на 9 — 14 місяців в Африці. Також ті, хто бажає служити в африканських країнах, будуть зараховані у резерв.

Схожі новини