Передплата 2024 «Добра кухня»

Оборона Бахмута важлива для контрнаступу

  • 19.03.2023, 18:50
  • 737

Петро Порошенко в інтерв´ю «Прямому» каналу під час поїздки на східний фронт розповів про те, як оборона Бахмута зірвала плани путіна, і чому вона важлива для підготовки українського контрнаступу

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Стратегічно це була руйнація планів путіна щодо зимового наступу», — зауважив Порошенко.

«Спочатку вони думали, що вони повернуть позиції Півдня, завоюють всю Донецьку і Луганську області. Потім Південь вже залишили після Херсону. Поставили завдання, що захоплять Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, вийдуть на кордони. Після Соледару у них ще змінилися плани», — нагадав п’ятий президент.

«І, незважаючи на те, що величезну ціну ми платимо, був утриманий Бахмут, були перемолочені сили орків щодо потенціалу можливого наступу. Це надає можливість Збройним силам України якісно підготувати резерви для нашого квітневого-травневого наступу», — пояснив Порошенко.

«Чому це так важливо? Тому шо незадіяні резерви, 9−10 бригад сьогодні завершують бойове злагодження, завершують підготовку, значною частиною за кордоном, для навчання на техніці. Повним ходом триває постачання бойових броньованих машин по рішенню Рамштайна. Ви пам’ятаєте, що їх загальна кількість, яка має надійти в Україну, перевищує 1100 одиниць. А це вже повноцінні механізовані бригади», — констатував Порошенко.

«Повним ходом надходить амуніція. Так, її не вистачає зараз на передку. Але вона концентрується для потужного удару під час контрнаступу. І ми тримаємо кулаки для того, щоб він був успішний, і робимо для цього все можливе. Ми зі свого боку намагаємося відповідати на замовлення бригад. Лише під час цієї поїздки ми передаємо вантажі, які нам замовили у 80-ці. Зараз їдемо до 77-ї, по дорозі заїжджаємо у 55-у — перевзуваємо артилерійські тягачі і веземо інші речі. 77-а, 79-а, 80-а, 55-а артилерійська, 23-й окремий стрілецький, 26-й окремий стрілецький, перший резерв. І це тільки одна поїздка», — розповів п’ятий Президент.

«Тому прохання — не залишайтеся байдужими, допоможіть „Справі громад“ зробити так, щоб підвищити якість підготовки підрозділів Збройних Сил», — закликав п’ятий президент.

Схожі новини