Передплата 2024 «Добрий господар»

Ворог штурмує Авдіївку та Мар'їнку, — Сили оборони

  • 19.03.2023, 11:30
  • 589

Авдіївка є критично важливою для ворога, тому російські війська намагаються взяти місто у «кільце»

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Тим часом біля Вугледару фіксують спад активності противника.

Про це заявив спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

«Ворог продовжує активні дії, штурмувати Авдіївку та Мар'їнку. Для них стратегічно важлива на даний момент Авдіївка для того, щоб почати якісь штурмові дії в районі Вугледару, де ворог обпікся не один раз, і критично необхідно оточити Авдіївку, що ворог намагається робити протягом двох тижнів», — повідомив він.

Водночас речник наголосив, що у районі Вугледару поки що спад активності російських військ. Та ворог обстрілює позиції українських захисників.

«За вчорашній день ворог втратив майже три роти особового складу, 15 одиниць танків, 9 одиниць БМП та іншої техніки. Загалом — 46 одиниць. Слід зазначити, що всю техніку знищили фактично у районі Спартака та Водяного. Саме у цьому напрямку ворог вчора здійснював активні бойові дії», — зазначив Дмитрашківський.

Він додав, що рф кинула резерви на підкріплення 155-ої бригади та додатково ввела дві танкові роти. Це свідчить про серйозні втрати ворога.

Схожі новини