Передплата 2024 «Добрий господар»

Політичні амбіції пригожина загрожують путіну, — аналітики

  • 14.03.2023, 12:45
  • 694

Прокремлівський політолог, член дискусійного клубу «Валдай» Олексій Мухін звинуватив очільника ПВК «Вагнер» євгена пригожина у тому, що він дбає лише про політичні цілі в рф

євген пригожин. Фото із мережі
євген пригожин. Фото із мережі

Так Мухін прокоментував нещодавню заяву пригожина про те, що він начебто буде балотуватися на пост президента рф у 2024 році.

Мухін наголосив, що російська громадськість вирішила, що він балотуватиметься на виборах президента росії, які також заплановані на 2024 рік.

Він риторично запитав, чи повідомляв пригожин президента рф володимира путіна про свої «президентські амбіції».

Він також саркастично зауважив, що пригожин є «перспективним політиком», який шукає, кого звинуватити у великих втратах ПВК «Вагнер» під Бахмутом.

Мухін зауважив, що всі знають, що російський уряд фінансує вагнерівців, хоча пригожин не визнає допомогу від російської армії, і саме це «віддалило його від інших російських командирів» на фронті.

Мухін зробив висновок, що своїми діями пригожин «поставив під загрозу оточення бойовиків Вагнера під час очікуваної української контратаки».

Політолог заявив, що зараз Пригожин вимагає, щоб російські армійці «прикрили його фланги», і що російським військам, можливо, доведеться відкинути свою неприязнь до пригожина, щоб запобігти подальшим втратам ПВК «Вагнер» у Бахмуті.

На думку експертів, такий коментар прокремлівського політолога є доказом їхньої оцінки від 12 березня про те, що міноборони росії зумисне дозволяє вагнерівцям зазнавати великих втрат у Бахмуті, аби зірвати політичні амбіції Пригожина.

«Звинувачення Мухіна також підтверджують дані про те, що кремль і міноборони росії, ймовірно, намагаються звинуватити пригожина в уповільненому темпі просування в Бахмуті та у великих втратах серед вагнерівців. Раніше аналітики заявляли про різку критику пригожина з боку мілблогерів, зокрема — гіркіна, але заява Мухіна примітна через його чинну приналежність до кремлівської інституції, якою є клуб „Валдай“», — підсумували фахівці.

Схожі новини