Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мешканцям Австралії загрожують крокодили через аномальну повінь

  • 13.03.2023, 20:30
  • 1 100

У штаті Квінсленд (Австралія) зафіксували рекордну повінь, тому місцевим мешканцям наказали обмежити свої пересування через крокодилів, які заповнили воду

Фото Aaron Finn, Nautilus Aviation/Reuters
Фото Aaron Finn, Nautilus Aviation/Reuters

Унаслідок повені річка Грегорі досягла максимуму — 12,3 метра. Цей показник перевищив попередній рекорд 6,78 метра. У паводковій воді помітили крокодилів, і поліція закликала місцевих обмежити свої пересування.

«Через поточні умови переселенцям небезпечно повертатися до своїх домівок, і поліція рекомендує мешканцям обмежити рух у паводковій воді через невидимі небезпеки та нещодавно спостережених крокодилів», — повідомила поліція.

Вона також оприлюднила кадри, як рятують дитинча кенгуру від повені з крокодилами. Пілот гелікоптера помітив поряд двох дуже великих крокодилів, перш ніж повернули кенгуру на сушу.

За дві доби 97 людей вивезли літаком, повідомив Ден Мак-Кінлей, виконавчий директор місцевої ради, відповідальний за Берктаун.

У цьому районі рівень води був «на незнаних раніше висотах». За його словами, місто виглядало так, ніби перебуває посеред океану.

Згідно із інформацією бюро метеорології Австралії, днями рівень води досягне свого піку.

Схожі новини