Передплата 2024 ВЗ

СБУ остаточно встановила особу бійця, якого розстріляли у російському полоні

  • 13.03.2023, 11:00
  • 1 019

Українським військовим, якого розстріляли після слів «Слава Україні!» у російському полоні, був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський

Снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський. Фото СБУ
Снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський. Фото СБУ

«Остаточно підтвердити дані героя вдалося після комплексу слідчих дій, які передбачали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото- та відеоматеріалів. Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтверджено, що військовий на відео — саме Олександр Мацієвський», — йдеться у повідомленні відомства.

«Це справжній герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні боронять нашу землю, а значить — ворог обов’язково буде розбитий. Бо велика перемога України складається із героїчних вчинків таких людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава!», — наголосив очільник СБУ Василь Малюк.

Він додав, що спецслужба працює над ідентифікацією окупантів, які вчинили цей злочин.

Відомо, що Олександра Мацієвського призвали на військову службу у березні 2022 року. Із кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецької області.

Як з`ясувала СБУ, Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому у лютому 2023 року.

Схожі новини