Передплата 2024 ВЗ

Фільм про Навального отримав «Оскар»: реакція мережі

  • 13.03.2023, 09:15
  • 1 657

Переможцем у номінації «Найкращий документальний фільм» премії «Оскар» стала стрічка про російського політика й опозиціонера Олексія Навального

Дружина Олексія Навального Юлія на врученні премії. Фото АР
Дружина Олексія Навального Юлія на врученні премії. Фото АР

У у Лос-Анджелесі відбулася церемонія нагородження кінопремією «Оскар-2023»

Фільм «Навальний» отримав перемогу у номінації серед документальних фільмів.

Тим часом у цій категорії за нагороду також боровся український фільм «Будинок зі скалок» про дітей у притулку прифронтового Лисичанська, однак нічого не отримав.

Над виробництвом стрічки «Навальний» працювали компанії HBO Max та CNN Films. Фільм розповідає про отруєння Навального 20 серпня 2020 року на борту літака, який летів із Томська до москви.

Під час вручення дружина Навального Юлія заявила, що її чоловік «у в’язниці лише за те, що сказав правду» та «захищав демократію».

«Олексій, я мрію про день, коли ти станеш вільним, коли наша країна стане вільною. Тримайся, моя любов», — заявила вона.

Реакція мережі

Олексій Гончаренко, народний депутат України

Фільм «Навальний» отримав Оскар як кращий документальний фільм. Що це означає?

російська «опозиція» підніметься і почне щось робити? Ні. російський народ підніметься і почне щось робити? Ні.

Чи потрібно нам продовжувати активно просувати українські інтереси в світі? Так, обовʼязково. Чи боїться хтось на Заході розпаду росії? Очевидно, що так. Ця премія чергове підтвердження. Чи треба нам доносити ідею, що росія має бути знищена? Так.

Не забуваємо, що Навальний про бутерброди та Крим говорив, і продовжуємо боротися за нашу країну.

Володимир В’ятрович, народний депутат України

Оскар «Навальному» — це не про кіно, а про реальність в якій досі шукають «хороших рускіх».

Тетяна Мокрді, журналістка

«Навальний» отримав Оскар. Це красномовна відповідь на те, як світ розуміє, що відбувається в Україні. Не розуміє!

Казка про «хороших рускіх» сприймається на ура з оплесками і статуетками. І нікого не цікавить, що Навальний говорив про Крим. Ну, звісно, дружина зі сцени про Україну не згадала.

Роман Грищук, народний депутат України

«Оскар» відмовляє президенту Зеленському в виступі, щоб не було політизації конкурсу і згадування війни і дає статуетку фільму про Навального і про Першу світову війну.

Все, що треба знати про цьогорічну премію.

Богдан Буткевич, журналіст

В усіх проблемах в сучасному світі, майже без виключень, винні завжди 2 речі - Китай або ліваки. Яких цей Китай, разом зі своїм маріонеткою з рашки, використовує для розвалу Заходу.

У випадку з «Оскаром» «навозному» — винні обидві ці речі.

Китай проплатив, ліваки з Голлівуду підмахнули. Прикрившись фальшивими захопленнями «борцем проти диктатури, новим Манделою».

Якщо щось і може поховати в перспективі Захід — так ось таке от фарисейство. Яке давно вже не має нічого спільного з адекватною толерантністю.

Але нам своє робити. Ніхто в цьому світі, окрім нас і, напевно, поляків, не розуміє достеменно зловісну прірву під назвою «рашка».

І тільки ми здатні її анігілювати.

Схожі новини