Передплата 2024 «Добра кухня»

Іран таємно передавав росії боєприпаси

  • 08.03.2023, 14:15
  • 581

Іран таємно постачав росії велику кількість куль, мінометних снарядів та інших боєприпасів для війни в Україні та планує надіслати ще більше

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

За його даними, у січні два вантажних судна під російським прапором вийшли з іранського порту і попрямували до росії через Каспійське море. Вони перевозили приблизно 100 мільйонів куль, майже 300 тисяч снарядів для реактивних систем залпового вогню, мінометів і кулеметів, а також 10 тисяч бронежилетів і касок.

«рф продовжує використовувати Іран як «тилову базу», — розповіло джерело ЗМІ.

Також він повідомив, що два вантажних судна, які ймовірно брали участь у цій операції, називалися Musa Jalil і Begey. Обидва ходять під російським прапором. Один з них вийшов з Ірану приблизно 10 січня, а інший — приблизно 12 січня. Судна перевозили майже 200 транспортних контейнерів зі зброєю.

Трекер MarineTraffic 9 січня зафіксував два кораблі в іранському порту Амірабад на Каспійському морі. На супутникових знімках, зроблених наступного дня, видно, що принаймні одне з суден все ще у порту. Musa Jalil вийшов з порту приблизно о 10:00 за місцевим часом 10 січня, а Begey — того ж дня.

За даними трекера, 12 січня обидва судна з невідомої причини зупинялися біля берегів Туркменістану на кілька днів. Потім Musa Jalil і Begey перетнули Каспійське море і прибули в російський порт Астрахань 27 січня. Кораблі залишили його 3 лютого.

Схожі новини