Передплата 2024 ВЗ

Постачання винищувачів Україні розпочнеться незабаром, — прем'єр Латвії

  • 05.03.2023, 13:30
  • 761

Союзники України розпочнуть постачати країні винищувачі

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Прем‘єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш вважає, що постачання розпочнуться уже скоро.

Він не вбачає причини не надавати Україні бойові літаки. Тим більше, що бійці ЗСУ швидко вчаться керувати новою технікою. Якщо вони їх потребують — Захід повинен надати.

«Якби вони у нас були [винищувачі], ми б їх теж віддали. Постачання бойових літаків — це лише питання часу. Я не бачу причин, чому Захід не повинен постачати винищувачі. Якщо українцям потрібні винищувачі, вони повинні їх отримати. Вони вже неодноразово доводили, що швидко вчаться керувати новою технікою», — переконаний латвійський прем'єр.

Він додав, що повномасштабна війна повинна завершитися перемогою України та поразкою росії. Каріньш наголосив, що якою буде ця перемога — мають вирішувати українці.

«Так, перемога одних — це поразка інших. Якою буде ця перемога — вирішать самі українці. Наше завдання — допомогти їм досягти своїх цілей. Кожному у свій спосіб», — зазначив прем`єр.

Він зауважив, що Латвія постачає Україні ракети, самохідні гаубиці, гелікоптери, форму та медикаменти. Якби латвійці мали танки, то постачали б і їх, наголосив Каріньш.

Схожі новини