Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Замало інформації: блогерка, яка отримала нагороду від ГУР, пояснила свої скандальні висловлювання про Крим

  • 05.03.2023, 09:30
  • 1 568

Українська інстаграм-блогерка Ксюша Манекен (Оксана Волощук) 3 березня опублікувала фото нагороди від ГУР за сприяння військовій розвідці

Ксюша Манекен. Фото із мережі
Ксюша Манекен. Фото із мережі

У мережі їй відразу нагадали її слова у 2015 році про те, що «не важливо чий Крим».

Манекен одразу заявила, що на тоді у неї не було достатньо інформації, щоб розібратися у ситуації.

«У 2015 році при владі був Порошенко і, на жаль, такої кількості інформації, як зараз, ніхто не мав, ну я так точно. Не було такої кількості телеграм-пабліків, інформація не була у такому вільному доступі, як зараз. І загалом Порошенко був із тих президентів, який освітлював лише ті події, які йому були вигідні. І ось особисто я не розуміла, що відбувається насправді. З одного боку війна на Донбасі, і в нас забрали Крим, а з іншого — до нас так само продовжують їздити російські артисти. З іншого боку, людей з Донбасу вважають вигнанцями, їх не беруть на роботу, їм підпалюють машини, а на державному рівні війни немає.

І ось тоді мені здавалося достатньо того, що люди у Криму цілі та неушкоджені, на відміну від тих самих людей з Донбасу. І зараз, коли не лише Донбас, а вся Україна відчула на собі, що таке російська агресія, я, як і раніше вважаю, що найважливіше, що ми маємо робити — зберігати якомога більшу кількість людських життів. Важливо, що зараз я знаю, чий Крим — і він наш. І мені шкода, що тоді не було такої інформації у доступі, щоб оцінити ситуацію та не робити таких помилок", — пояснила Манекен.

Через декілька годин вона видалила ці сторіз та опублікувала більш лаконічне пояснення.

«Людям властиво помилятися, і зараз я хочу визнати свою помилку. Зараз я хочу вибачитись перед кожним українцем, чиї почуття я зачепила. Моя сила завжди полягала в неухильності від своєї позиції, але зараз я хочу визнати, що багато років тому була не права щодо своєї думки щодо Криму. Необізнана та не залучена. Мені щиро шкода. Крим — це Україна», — написала Ксюша Манекен.

Після публікації фото нагороди у сторіз блогерка зіронізувала над критикою свого минулого — з 19 до 22 років дівчина займалася ескортом, про що відкрито розповідала в інтерв'ю та соцмераж. У сторіз Манекен написала «Я розумію ваш біль. Комік став президентом, „ескортниця“ отримала орден. А ви всі, такі правильні, не отримали від цього життя ні*уя».

На фото, яке Манекен опублікувала у мережі, написано, що орден є заоохочувальною відзнакою Головного управління розвідки Міноборони України. Частина пабліків написали, що нагороду Манекен отримала під час зустрічі блогерів із радником голови Офісу президента Михайлом Подоляком.

Та Манекен сказала, що нагороду їй видали у жовтні 2022 року, проте вона весь цей час про неї не розповідала. Як саме вона допомогла військовій розвідці - Манекен не уточнила.

Схожі новини