Передплата 2024 «Добрий господар»

Шольц приїхав в Індію, щоб обговорити війну росії проти України

  • 25.02.2023, 16:30
  • 809

Одна із тем першого державного візиту канцлера ФРН Олафа Шольца до Індії - війна рф проти України

Олаф Шольц прибув в Індію. Фото відомства канцлера
Олаф Шольц прибув в Індію. Фото відомства канцлера

«Дводенний візит має на меті поглиблення політичних та економічних відносин. Також важливою темою стане загарбницька війна росії проти України», — повідомили у відомстві канцлера.

Перед поїздкою до Індії Шольц заявив: «На міжнародному рівні ми намагаємося дати зрозуміти, що росія стоїть одна у світі зі своєю агресією проти України. Я вирушаю з державним візитом до Індії, яка зараз головує у G20… Я перебував у тісному контакті з прем'єр-міністром Моді протягом кількох місяців, і я знову буду просувати там нашу точку зору, наш погляд на цей конфлікт».

На пресконференції після переговорів з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді Шольц зауважив, що війна рф проти України призвела до масових жертв, руйнування інфраструктури.

«Це величезна катастрофа, але насамперед … вона руйнує фундаментальні принципи міжнародних відносин… Світ страждає від цієї агресії», — наголосив глава німецького уряду.

У програмі візиту Шольца 25−26 лютого вказані переговори в Нью-Делі і Бангалорі.

Як відомо, уряд Нарендри Моді не приєднався до західних країн у відкритій критиці рф за війну в Україні та натомість різко збільшив закупівлі російської нафти.

Міністр закордонних справ Індії раніше заявляв, що війна непропорційно вдарила по бідних країнах, збільшивши ціни на паливо і продукти харчування.

Схожі новини