Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Латвія буде передавати конфісковані у п’яних водіїв авто на потреби ЗСУ

  • 17.02.2023, 12:30
  • 588

Сейм Латвії ухвалив поправки до закону про підтримку цивільного населення України, які передбачають можливість безоплатного передання транспортних засобів, які належать державі, у власність уряду України

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

«Наразі ми можемо реалізувати конфісковані у п’яних водіїв транспортні засоби, продавши їх, здавши на переробку або розібравши на запчастини, проте ми бачимо, що у нинішніх умовах вони були б корисною підтримкою для народу України», — заявив голова Комісії з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції Раймонд Бергманіс, який що відповідає за просування законопроєкту у Сеймі.

Рішення про передачу транспортних засобів, що належать державі, у кожному конкретному випадку ухвалюватиме уряд, згідно із положенням про порядок безоплатного передання державного рухомого майна у власність іноземних урядів і міжнародних організацій.

Процес передачі транспортних засобів планують реалізувати через організацію, яка співпрацює з урядом України та отримала конкретні запити про допомогу.

Коаліція у Сеймі Латвії раніше домовилася про те, що автомобілі, конфісковані у п’яних водіїв, можуть передати для потреб української армії.

Схожі новини