Передплата 2024 ВЗ

«Поговорити про мир в Україні»: очільник МЗС Угорщини приїхав у мінськ

  • 13.02.2023, 16:15
  • 761

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув до мінська

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото із мережі
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото із мережі

Про це міністр повідомив у Facebook.

Відтак, Угорщина очікує, що всі члени міжнародного співтовариства якнайшвидше почнуть діяти в інтересах миру і уникати будь-яких кроків, які можуть призвести до продовження або ескалації війни.

«Це мирна позиція, яку я буду займати на переговорах у Мінську сьогодні» — наголосив Сійярто.

Він все ж очікує критики свого візиту до білорусі - це перший за дуже тривалий період візит європейського посадовця такого рівня у мінськ.

«Очевидно, будуть критикувати візит, але наша позиція чітка: канали комунікації повинні бути відкритими. Якби ми цього не зробили, я не зміг би сьогодні донести до вас заклик до миру» — заявив Сійярто.

Візит, зокрема, з високою ймовірністю спричинить критику Польщі, яка тривалий час розглядалася угорським урядом як один з його найбільших союзників.

Однак через різні погляди на війну росії проти України між Варшавою і Будапештом відбулося охолодження відносин. У березні минулого року керівна партія Польщі «Право і Справедливість» заморозила більшість контактів з керівною партією Угорщини.

Також у березні проросійський курс Угорщини призвів до скасування зустрічей у форматі «Вишеградської четвірки», які однак згодом все ж відновили.

Схожі новини