Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Австрія та Угорщина не постачатимуть зброю Україні, — ЗМІ

  • 31.01.2023, 14:45
  • 729

Австрія та Угорщина домовилися не передавати зброю Україні

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявили міністр оборони Австрії Клаудія Таннер та її угорський колега Крістоф Салай-Бобровницький на зустрічі у Будапешті, підтвердивши свою тісну співпрацю.

Під час спільної пресконференції міністри наголосили, що позиція Австрії та Угорщини щодо війни в Україні чітка, і обидві країни не відправляють зброю в зону конфлікту, щоб запобігти подальшій ескалації.

Салай-Бобровницький зауважив, що Угорщина «буде на боці миру», надаючи гуманітарну допомогу біженцям, які постраждали від війни.

«Тісна співпраця буде найбільш важливою, оскільки «ми живемо у небезпечний час», — пояснив він.

Тим часом Таннер додала, що найбільша небезпека полягає у тому, що війна може поширитися на Європу, і це буде не лише звичайна війна, але й взаємодія з гібридною війною та збільшенням міграції в цілому.

«Наслідки відчуваються не лише в Австрії, але й в Угорщині. Зрештою, маршрути пролягають через нашу сусідню країну до нас», — наголосила Таннер.

Минулоріч кількість запитів про прихисток в Австрії зросла втричі - до 108 490 заявок, що робить її країною ЄС з найбільш різким зростанням. Тим часом в Угорщині зареєстрували найменше заявок — 46. Однак Таннер не вказала те, що Угорщина відмовляється реєструвати шукачів притулку всупереч законодавству ЄС.

Схожі новини