Передплата 2024 «Добра кухня»

росія може отримати балістичні ракети з Ірану, — Повітряні сили

  • 31.01.2023, 09:30
  • 599

росія все ще може отримати іранські балістичні ракети, проти яких українська Протиповітряна оборона наразі безсила

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це розповів речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Він нагадав, що ППО України не може протидіяти балістичним ракетам ворога та зенітим ракетам, які летять по балістичній траєкторії. Він наголосив на важливості надання нашій країіні систем Patriot PAC-3 та SAMP-T.

«Основна із загроз, яка досі є, це, зрозуміло, іранські ракети. рф не відмовилася від своїх намірів отримувати від Ірану і безпілотники-камікадзе і, певним чином, ракети, про які оголосили раніше — Fateh та Zolfaghar.

Це балістика, проти балістики ми не маємо сьогодні засобів. Розуміємо, що балістика у росії є— йдеться про ракети «Кинжал». Це фактично комплекс, але повітряного базування, який б'є по балістичній території. Так само ракети Х-22… і ракети С-300 С-400 — зенітні ракети, які б’ють по балістичній території.

Це — виклики та загрози, які досі є. Можна знищувати установки і на позиціях, але і наші партнери розуміють, що проти балістичних загроз потрібні засоби. Такі як Patriot PAC-3 та SAMP-T.

Ми бачимо зрушення: Італія, Франція теж заявили про готовність передавати і ці системи Україні, про що зараз активно тривають обговорення після того ж «Рамштайну». Тому загроза є, вона нікуди не зникла — і мусимо на неї реагувати".

Схожі новини