Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Речник Повітряних сил спростував інформацію про винищувачі від партнерів

  • 28.01.2023, 18:35
  • 790

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував повідомлення іноземних ЗМІ, які опублікували його висловлювання щодо передачі України 24 літаків F-16

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Ігнат спростував це і запевнив, що не робив відповідних заяв.

Іспанське видання El Pais опублікувало заяву Ігната про те, що Україна нібито просить 24 літаки у західних партнерів. В ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, що він говорив українською, коли для іспанського журналіста перекладали англійською.

Відтак, як наголосив речник, внаслідок «труднощів перекладу» El Pais опублікувало недостовірну інформацію..

«Українські журналісти перекладали з іспанської і вийшло, що я заявив, що Україна хоче отримати 24 F-16. Не було жодних заяв! Такі речі негативно впливають. Інформація дуже чутлива. Партнери не люблять, коли видають щось бажане за дійсне», — пояснив Ігнат.

Він також наголосив, що тема літаків на порядку денному від початку повномасштабного вторгнення рф. Речник нагадав, що Україна давно просила НАТО закрити небо або ж надати нашій країні сучасні літаки.

«Отримання винищувачів західного зразка буде вершина… Це найтехнологічніше, що є на озброєнні й ми дійсно хотіли б це отримати», — зазначив Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ зауважив, що Україна визначилася, що прагне перейти на західні типи техніки та сформувати в майбутньому бригади із сучасних багатоцільових літаків, які зможуть забезпечити охорону нашої країни.

«Зрозуміло, що нам не дадуть бригаду чи декілька. Йтиметься про постачання підрозділами», — заявив Ігнат і додав, що Україна отримуватиме літаки, як і інші типи озброєння, тобто поетапно.

«Тому спочатку може йтися про 2 ескадрильї. Одна ескадрилья — це 12 літаків. Нам потрібні не 24 літаки, а щонайменше 5 повноцінних бригад. У кожній бригаді по 3 ескадрильї», — наголосив Ігнат.

«Це буде така кількість літаків, яка дійсно зможе забезпечити охорону повітряного простору разом із системами ППО такої великої держави, як України», — резюмував він.

Схожі новини