Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Макіївці ліквідували понад 300 окупантів, — британська розвідка

  • 28.01.2023, 10:30
  • 535

У Макіївці у новорічну ніч ЗСУ знищили понад 300 російських військових

Фото РІА з Макіївки
Фото РІА з Макіївки

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії.

«рф з високою ймовірністю зазнала втрат у понад 300 осіб внаслідок удару по розміщенню військ у Макіївці під Донецьком 1 січня 2023 року. За нашими оцінками, більшість із них, скоріш за все, були вбиті або зникли безвісти, а не отримали поранення», — йдеться у повідомленні.

У звіті йдеться, що після удару Міністерство оборони росії наважилося на рідкісний крок і публічно визнало, що зазнало втрат, заявивши про 89 убитих.

Ймовірно, російські посадовці вважали, що ухилятися від коментарів перед критикою на адресу російського командування через цей інцидент недоцільно, вважає британська розвідка.

Різниця між кількістю жертв, визнаних рф, і можливим справжнім числом жертв підтверджує повсюдну дезінформацію у російських публічних заявах, наголосили у зведенні.

Як правило, це відбувається у результаті поєднання навмисної брехні зі згоди вищого керівництва і поширення неточних повідомлень молодшими посадовими особами, які прагнуть применшити свої промахи в російській культурі «звинувачення та звільнення».

Схожі новини