Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президенти України та Фінляндії у Києві обговорили передачу танків Leopard 2

  • 24.01.2023, 17:15
  • 641

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо сьогодні відвідав Україну

Фото із соцмереж Володимира Зеленського
Фото із соцмереж Володимира Зеленського

Про це повідомив президент Україна Володимир Зеленський.

«Вітаю в Україні президента Фінляндії Саулі Нііністьо. Україна цінує підтримку Фінляндії та фінського народу. Дякую за цей візит!» — написав Зеленський.

Як повідомляють фінські ЗМІ, з міркувань безпеки візит Нііністьо не афішували заздалегідь. Ці зустрічі становлять загрозу безпеці насамперед для президента України Володимира Зеленського, адміністрацію якого рф все ще намагається усунути від влади.

Відтак, у Києві президенти двох союзних країн обговорили військову допомогу Фінляндії та політичну підтримку України. За словами Нііністьо, надання Україні танків все ще на часі.

«Ми є єдиною країною поза НАТО, яка має „Леопардів“. Ми також маємо довгий кордон з рф, і це потрібно враховувати», — заявив Нііністьо.

Він додав, що є різні ролі у наданні допомоги Україні, і Фінляндія бере активну участь у цій допомозі. Відтак, країна надала Україні 600 мільйонів євро військової допомоги.

Напередодні глава МЗС Фінляндії заявив, що Фінляндія ще не визначила свою позицію щодо того, чи приєднається вона в той чи інший спосіб до коаліції, яка планує доставити танки Leopard Україні.

відомо, що сьогодні Саулі Нііністьо відвідав Бородянку і Бучу, які зруйнували росіяни.

У Бородянці Нііністьо обговорив реконструкцію та облаштування тимчасового житла, яке Фінляндія вже надала Україні. Він зазначив, що свого часу Фінляндія також отримувала житло від Швеції.

«Це нагадує мені моє дитинство. Я жив на вулиці, будинки якої називалися шведськими, бо Швеція передала їх Фінляндії після Другої світової війни», — зауважив Нііністьо.

Схожі новини