Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Естонія передасть Україні всі свої гаубиці, — посол

  • 23.01.2023, 09:30
  • 614

Естонія віддасть всі 155 мм гаубиці Україні

Фото пресслужби Генштабу ЗСУ
Фото пресслужби Генштабу ЗСУ

«Ми віддаємо всі наші 155 мм гаубиці Україні. І хочемо так створити прецедент, щоб в інших країн не лишилося жодних виправдань, чому вони не можуть надати Україні необхідне озброєння для перемоги у війні», — заявив дипломат.

За даними Генштабу, уряд Естонії ухвалив наступний і наразі найбільший пакет військової допомоги Україні на 113 млн євро:

— десятки гаубиць калібру 155 мм FH-70 та 122-мм D-30;
 — тисячі артилерійських снарядів калібру 155 мм;
 — сотні протитанкових гранатометів М2 «Карл-Густаф» із боєприпасами;
 — засоби підтримки артилерійських підрозділів.

«Відтак, загальна військова допомога Україні становить понад 1% ВВП Естонії. Крім того, Естонія продовжить надавати як базову, так і спеціалізовану підготовку військовослужбовцям Збройних Сил України», — йдеться у повідомленні.

«Також ми вдячні нашим союзникам, які приєдналися до Талліннської декларації та зобов’язалися колективно домагатися надання безпрецедентного набору дотацій. Йдеться й про основні бойові танки, важку артилерію, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси та бойові машини піхоти для оборони України. Разом ми продовжуватимемо підтримувати Україну, щоб перейти від опору до вигнання російських військ із української землі, — зазначили у Посольстві Естонії в Україні», — зазначили у Генштабі ЗСУ.

Схожі новини