Передплата 2024 ВЗ

У «ПВК Вагнера» воюють приблизно 50 тисяч найманців, — британська розвідка

  • 20.01.2023, 13:15
  • 614

За даними британської розвідки, у складі «ПВК Вагнера» проти України воюють майже 50 тисяч найманців

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Розвідники стверджують, що ця структура стала основним компонентом російського вторгнення.

Також у британській розвідці стверджують, що тепер ПВК «Вагнер», яка раніше перебувала «у тіні», дедалі більше виходить у публічний простір.

Відтак, 27 грудня 2022 року у російському Єдиному державному реєстрі з’явилася інформація про те, що група «Вагнер» офіційно зареєструвалася як юридична особа. Основним видом діяльності група оголосила «консультування з управління» — жодної згадки про бойові послуги не було.

«Наразі не зрозуміло, як „Центр ПВК Вагнера“ будуть використовувати для управління воєнізованою діяльністю „Вагнера“. Приватні військові компанії (ПВК) залишаються в росії поза законом, незважаючи на тривалі дискусії про реформування законодавства» — йдеться в огляді.

Відомо, що власник «Вагнера» Євгеній Пригожин, ймовірно, частково фінансував організацію за кошт зумисне збільшених державних контрактів, які укладали з іншими його компаніями.

«Реєстрація продовжує напрочуд швидкий розвиток публічного профілю традиційно непрозорої групи. Пригожин визнав, що заснував „Вагнера“ лише у вересні 2022 року; у жовтні 2022 року вона відкрила глянцеву штаб-квартиру в Санкт-Петербурзі» — йдеться в огляді.

«Вагнер» майже напевно зараз налічує до 50 000 бойовиків в Україні і став основним компонентом української кампанії. Реєстрація, ймовірно, має на меті максимізувати комерційну вигоду Пригожина і надалі легітимізувати організацію, яка набуває все більшого розголосу" - передає британська розвідка.

Схожі новини