Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україні якнайшвидше потрібні танки

  • 20.01.2023, 09:25
  • 549

Петро Порошенко в ефірі CNN закликав канцлера Німеччини Шольца показати єдність західного світу і надати Україні танки, необхідні для контрнаступу

Петро Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності
Петро Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності

«Врешті-решт може бути так, що Польща та інші країни-члени НАТО нададуть нам танки без дозволу Німеччини. Це може бути Challenger з Великобританії, Leopard з Німеччини та інші. Нам точно зараз потрібні танки. Без танків неможливо забезпечити наступальну операцію», — пояснив Порошенко.

«Якщо ми розраховуємо відкинути російського агресора з української території, то це неможливо без ППО. Це дуже важко без реактивних винищувачів, і це неможливо без танків. Чим швидше ми це зробимо, тим краще», — вважає п‘ятий президент.

«Це — моє послання канцлеру Шольцу. І ще один меседж — всі народи в Європі підтримують постачання Україні танків. Україна платить значно вищу ціну, ніж Німеччина», — наголосив Порошенко.

«Весь західний світ, НАТО має навчитися єдності. Ви повинні навчитися говорити єдиним голосом: Німеччина, Сполучені Штати та інші країни-члени НАТО», — підсумував Порошенко.

Схожі новини