Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Не можна отак спонтанно, за три дні до аукціону зупиняти торги»

Підприємець Назарій Брезіцький відкликав свою заявку на участь у торгах

Готель “Власта”. Фото з відкритих джерел
Готель “Власта”. Фото з відкритих джерел

Генеральний директор Першого медичного об'єднання Львова Олег Самчук планує у збанкрутілому готелі «Власта», який Регіональне відділення Фонду державного майна України виставило на аукціон, зробити філіал Лікарні швидкої допомоги. Там лікуватимуть воїнів та цивільних людей, облаштують сучасні палати. Олег Самчук закликав учасників аукціону відкликати свої заяви на користь медзакладу. З таким зверненням виступав за кілька днів до онлайн торгів.

«Це приміщення потрібне нашим пацієнтам, — сказав пан Самчук у своєму відеозверненні в соцмережах. — Людям, які приїжджають до нас з усієї України, на час реабілітації та протезування. Нині це сотні пацієнтів. Далі - будуть тисячі. Цим житлом може стати старий радянський готель, який ми спільно з містом готові викупити за стартовою ціною, сплатити борги і відремонтувати. Звертаюсь до усіх учасників аукціону: відкличте свої заявки. Підтримайте лікарню і наших пацієнтів! Українці не мають шукати медичної допомоги за кордоном, найкращі умови для наших людей маємо зробити в Україні».

Нагадаємо, електронний аукціон на ProZorro з продажу цілісного майнового комплексу готелю «Власта» (вул. Клепарівська, 30) відбудеться 23 січня.

Стартова ціна — 6,9 мільйона гривень. Готель «Власта» має 8 мільйонів гривень кредиторської заборгованості, зокрема перед постачальниками й держбюджетом, а також борг із виплати зарплати працівникам. Цю суму боргу зобов’язаний погасити переможець торгів.

Готель належить до Міноборони, але частина приміщень, зокрема прибудова ресторану — у приватній власності.

Один з власників майна готелю — бізнесмен, екскандидат на міського голову Львова Назарій Брезіцький. Кілька років тому облаштував там приватну школу. Коли Фонд держмайна оголосив аукціон, подав заявку на участь у торгах.

Уточнюю у пана Брезіцького, чи буде відкликати свою заявку на користь лікарні. «Зі мною особисто говорив гендиректор Самчук. Сказав, що там будуть лікуватися воїни, будуть повноцінні лікарняні палати і що приїжджатимуть хворі з усієї Львівської області, — розповідає Назарій Брезіцький для „ВЗ“. — Я не меркантильна людина… Маю куди інвестувати. Хоча дуже хотів відкрити у „Власті“ інститут, як у британському Кембриджі. Але все ж вирішив зняти заявку на користь лікарні. Але там немає належної інфраструктури для лікарні, немає державних будівельних норм, немає парковки. Також немає відповідних технічних паспортів. Щоб облаштувати там лікарню, потрібно витратити круглу суму з бюджету. Напевно, міські депутати мали б погодити це. Моя думка — не можна отак
спонтанно, за три дні до аукціону зупиняти торги. Це не правильно».

Схожі новини