Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як повернутися «у форму» після свят

Після низки святкових застіль, які супроводжувалися алкоголем і великою кількістю шкідливої їжі, організму людини необхідні розвантажувальні дні

Як зробити це правильно, розповіла нутриціолог Аліна Новак.

Усім охочим позбутися набраних за зимо­ві свята кілограмів лікар радить не вживати радикальних заходів на кшталт виснажливих дієт та голодувань. За її словами, корисне «розвантаження» триває не більше трьох днів, і опісля нього не варто знову «зрива­тися» та їсти все поспіль. «Харчування після свят має базуватися на свіжих овочах, зелені, капусті, які за рахунок клітковини здійснюють природне очищення організму. Не забудьте додати у свій раціон вівсянку — вона запо­бігає закупорюванню судин та підвищенню рівня холестерину. Їжте більше свіжих фрук­тів, особливо яблука, апельсини, тому що вони багаті на вітамін С. Замість ситних супів краще варити овочеві. Віддайте перевагу не­жирній рибі або білому м’ясу, приготованому на парі. Важливо, щоб вся їжа була слабосо­лена. Також слід відмовитися від солодкого, алкоголю, випічки та червоного м’яса».

Фахівець зазначила, що «сидіти лише на воді» після щедрого застілля не потрібно. Плавний перехід в основний режим харчу­вання буде безпечним для організму. Не варто забувати про оптимальний питний режим, який добре сприяє відновленню ор­ганізму після їжі.

Також слід уникати високого фізичного навантаження під час дієти, але при цьому не забувати про легкі фізичні вправи та піші прогулянки на свіжому повітрі.

Схожі новини