Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліцейський розслідував діяльність власної нарколабораторії

  • 12.01.2023, 17:15
  • 21.7K

За місяць підпільна нарколабораторія у Тернополі виготовляла психотропів на 1 млн гривень. Вона «працювала» майже два роки

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Поліцейський із Тернопільської області задля прикриття розслідував діяльність нарколабораторії, яку сам створив.

Схему викрили працівники ДБР.

Невідомо на якій посаді працював поліцейський, але у прокуратурі повідомили, що він був співробітником Управління стратегічних розслідувань.

Його вже відсторонили від роботи у правоохоронних органах і вручили підозру. Згідно з версією слідства, у 2021 році поліцейський начебто розслідував справи про виробництво наркотиків, документував діяльність злочинної групи, яка виготовляла небезпечні психотропні речовини PVP та амфетамін.

Однак насправді ця справа була прикриттям для працівника поліції його протиправної діяльності, бо саме він разом зі спільником організував діяльність нарколабораторії. Як приміщення вони використовували гараж у кооперативі в одному з районів обласного центру, який обладнали усім необхідним для виготовлення наркотичних та психотропних речовин.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 317 ККУ (організація місця для незаконного виготовлення психотропних речовин). Йому загрожує від чотирьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Схожі новини