Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна отримала від Норвегії мости, — Мінінфраструктури

  • 12.01.2023, 13:30
  • 643

Норвегія передала Україні 10 мостів

Фото Міністерство інфраструктури України
Фото Міністерство інфраструктури України

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

«В Україну прибули перші вантажівки з гуманітарною допомогою Норвезького управління державних доріг. У грудні 2022 року Норвегія передала 10 мостів вартістю 30 млн норвезьких крон», — зазначили у Мінінфраструктури.

Там повідомили, що норвезькі мости встановлять на звільнених територіях України. Це тимчасові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів — вантажівок з гуманітарною допомогою, карет швидкої допомоги, пожежних авто, ремонтних бригад тощо.

Відомо, що Норвегія вже передала понад 100 генераторів для забезпечення українських підрозділів охорони кордону. Відтак, днями українські прикордонники отримали черговий пакет допомоги для забезпечення підрозділів охорони кордону- понад 100 генераторів.

У грудні Норвегія підписала угоду про надання Україні 1 мільярда норвезьких крон — майже 100 мільйонів доларів. Кошти спрямують на відновлення пошкодженої внаслідок російських обстрілів інфраструктури.

Міністерка закордонних справ Аннікен Гюітфельдт наголосила, що зараз є термінова потреба відремонтувати систему електропостачання та іншу інфраструктуру в Україні.

«Мені приємно, що ми сьогодні підписали угоду про надання 1 мільярда норвезьких крон, щоб допомогти швидко розпочати ремонтні роботи», — зауважила міністерка.

Угоду підписали в Осло міністерка і регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі.

Уряд Норвегії нагадав, що раніше надав 300 мільйонів норвезьких крон бюджетної підтримки уряду України через Світовий банк. Кошти використали на виплату заробітної плати медперсоналу, вчителям та бюджетникам, а також на виплату пенсій та соціальних виплат.

Схожі новини