Передплата 2024 «Добрий господар»

Захоплення Соледара не означатиме оточення Бахмута, — аналітики

  • 11.01.2023, 12:30
  • 774

В Інституті вивчення війни стверджують, що захоплення росіянами Соледара не означатиме, що місто Бахмут опиниться в оточенні

Бахмут. Фото із мережі
Бахмут. Фото із мережі

Аналітики переконані, що російські війська не захопили весь Соледар, незважаючи на кілька фейкових заяв про те, що місто впало, і Бахмут під загрозою неминучого оточення.

«Кілька російських джерел стверджували, що 10 січня сили ПВК „Вагнер“ просунулися на захід від Соледара. Та Євген Пригожин спростував ці заяви, зазначивши, що „вагнерівці“ все ще борються проти скоординованого українського опору», — йдеться у матеріалі.

Наразі є лише візуальне підтвердження присутності сил «Вагнера» в центрі Соледара.

«Однак реальність контролю над територією в Соледарі від кварталу до кварталу незрозуміла через динамічний характер міських боїв», — зазначили аналітики.

«Навіть якщо прийняти за чисту монету російські заяви, захоплення Соледара не означатиме негайне оточення Бахмута. Контроль над Соледаром не обов’язково дозволить російським військам встановити контроль над критично важливими українськими наземними лініями комунікацій до Бахмута», — підсумували фахівці.

Схожі новини