Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Київський суддя має незадекларовані квартири в москві та їздив у Крим 25 разів

  • 10.01.2023, 09:15
  • 1 131

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Ярослав Василенко має незадекларовані квартири в окупованому Севастополі та у москві

Фото - Схеми
Фото - Схеми

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

Як стверджується, український суддя після окупації Криму продовжував регулярно їздити на півострів — загалом журналісти нарахували 25 відвідувань, зафіксованих у російських базах даних.

Завдяки кримським фотографіям судді у соцмережах журналісти встановили, що під час поїздок на півострів він зупинявся в елітному житловому комплексі «Аквамарин» на березі Чорного моря у Севастополі. Як з’ясувалося, апартаменти, де відпочивав суддя, належать його дружині - Олені Василенко.

Вона має у власності дві квартири в ЖК «Аквамарин», які перейшли їй у спадок 2019 року від померлої матері.

Завдяки свідоцтву про спадщину журналісти дізналися, що дружина судді має громадянство росії - чинний паспорт вона отримала 2015 року після досягнення 45-річного віку. До цього вона також мала громадянство країни-агресора. У деклараціях судді про це не вказувалось.

У своїй майновій декларації за 2020 рік суддя Шостого адміністративного апеляційного суду також не зазначив, що його дружина має у власності апартаменти у Севастополі.

Родина судді Василенка, йдеться у розслідуванні, з 2006 року володіє квартирою на околиці москви, проте він також жодного разу не вніс відомості про це майно до декларації.

Журналісти не змогли отримати коментар Василенка в межах розслідування.

Схожі новини