Передплата 2024 ВЗ

росія хоче звинуватити «днр» у знищенні окупантів у Макіївці, — аналітики

  • 03.01.2023, 10:55
  • 636

Міноборони рф намагається звинуватити чиновників «днр» та мобілізованих у тому, що вони відповідальні за ліквідацію сотень окупантів у Макіївці Донецької області

Знищена база росіян поблизу Макіївки. Скрін із відео
Знищена база росіян поблизу Макіївки. Скрін із відео

Аналітики пишуть, що 1 січня Департамент стратегічних комунікацій ЗСУ повідомив, що у новорічну ніч завдяки точному удару в окупованій Макіївці вдалося ліквідувати майже 400 мобілізованих росіян. Ще приблизно 300 загарбників поранені.

Міністерство оборони росії підтвердило, що ЗСУ знищили угруповання російських військовослужбовців у Макіївці, однак заявило, що втрати значно менші, ніж вважає українська сторона.

Фахівці переконані, що російське міністерство оборони, ймовірно, намагається зробити відповідальними за свою погану оперативну безпеку посадових осіб «днр» та мобілізованих росіян.

«Представники правоохоронних органів «днр» повідомили російським державним телеканалам, що удар стався, коли російські військовослужбовці порушили оперативну безпеку, використовуючи особисті мобільні телефони, що дозволило українським силам завдати точного удару по базі. кремлівські ЗМІ та деякі блогери посилили цю заяву, наголосивши, що російські війська не повинні недооцінювати здатність України використовувати погану практику оперативної безпеки на фронті. Тим часом деякі держслужбовці «днр» закликали покарати чиновника, який вирішив використати приміщення навчального закладу для розміщення мобілізованих.

Міністерство оборони рф, можливо, навмисно сподівалося на чиновників «ДНР», які звинуватили мобілізованих військовослужбовців у порушенні оперативної безпеки, щоби зробити «днр» відповідальною стороною", — йдеться у звіті аналітиків.

Схожі новини