Передплата 2024 ВЗ

Понад 1,1 тисячі загиблих виявили на деокупованих територіях чотирьох областей

  • 29.12.2022, 18:45
  • 663

Від початку деокупаційних заходів у Миколаївській, Донецькій, Херсонській і Харківській областях поліція виявила вже 1,1 тисячі тіл загиблих людей. Серед них 31 дитина

Фото умовне з мережі
Фото умовне з мережі

Про це повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції генерал поліції третього рангу Олексій Сергєєв.

«З початку деокупаційних заходів у Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях виявлено тіла 1116 цивільних осіб, з них 31 тіло дитини. За вчорашній день у Херсонській області виявлено тіла трьох осіб», — сказав Сергєєв.

За його словами, у деокупованих районах слідчі задокументували 5398 воєнних злочинів. Загалом від початку повномасштабної війни поліція відкрила понад 53,7 тисячі кримінальних проваджень за фактами скоєння військовослужбовцями зс рф та їхніми пособниками кримінальних правопорушень.

Найбільше проваджень — 42 тисячі - розпочато за статтею 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни). За статтею 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) відкрито понад 9 тисяч справ.

Схожі новини