Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Херсоні волонтерська пекарня почала випікати хліб

  • 23.12.2022, 16:25
  • 840

Про це повідомив Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook

«Це — свіжий, духмяний, перший і безкоштовний хліб, який сьогодні нарешті печуть волонтери ГО Справа Громад у Херсоні. Поліція відмовилася виконувати незаконні вказівки влади щодо перешкоджання нашій роботі і відступила», — зауважив Порошенко.

«Ми з Мариною Порошенко радіємо, що закупили і поставили нове обладнання для пекарні, генератор, який надає їй автономну електроенергію і забезпечили пекарню борошном, цукром, дріжджами. Наша команда планує випікати тут не менше 600 кг свіжого хліба за зміну. Ми вже звернулися до місцевої влади за перепустками, щоб працювати і в комендантську годину. Ми також привезли потужний генератор, який забезпечує і роботу пекарні, і систему для очищення води», — нагадав п’ятий президент.

«У сусідньому Миколаєві, куди ми привезли кілька таких систем, а також мобільну котельню, вже все працює і забезпечує теплом героїчних миколаївців. Херсонські чиновники, які давали команду поліції знести грейдером гуманітарний волонтерський намет, де гріються люди, виправдовуються вказівками згори. Кажуть, «від самого Кіріла Тимошенка», — зауважив Порошенко.

Як відомо, у Херсоні влада намагалася перешкодити роботі волонтерської пекарні та гуманітарного намету, де містяни можуть зігрітися і зарядити свої телефони. Петро Порошенко з волонтерами кілька тижнів тому відправив у Херсон сучасне обладнання для пекарні, а також потужний генератор. Хліб будуть роздавати херсонцям безкоштовно, частина продукції призначена для військових. Зараз хліб у Херсон привозять з інших міст, але багато городян після місяців окупації не мають ні роботи, ні коштів.

«Але справедливість перемагає. І як я й обіцяв, безкоштовний хліб у Херсоні буде. Бо люди, які багато місяців жили в окупації із вірою в Україну, мають відчувати нашу підтримку», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини