Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Український фільм потрапив у конкурс Берлінале

  • 19.12.2022, 17:45
  • 779

Український документальний фільм «Залізні метелики» про збитий МН17 увійшов до конкурсної програми одного з найпрестижніших кінооглядів Європи — Берлінського кинофестивалю

Фото із мережі
Фото із мережі

Фільм режисера Романа Любого («Зошит війни»), що розповідає про обставини збиття рф літака Малазійських авіаліній з рейсом MH17 в небі над Донбасом влітку 2014 року, презентують у секції «Панорама».

У фільмі Любий досліджує риторику російських пропагандистів навколо катастрофи та реакцію світової спільноти на цей кричущий злочин, поєднуючи документальні кадри із сучасним театром та анімацією. Назва фільму пов’язана зі шрапнеллю у формі метелика, знайденій у тілі пілота літака, яка й стала початком розслідування.

«Такий початок вже може дати фільму високі шанси для представлення України на „Оскарі“ наступного року та помітної участі у різних кінопреміях. Втім, ми не збираємося на цьому зупинятися. І, попри терористичні атаки рф, розповідатимемо світу правду про збиття МН-17 та російську пропаганду», — прокоментували новину творці фільму.

В український прокат фільм «Залізні метелики» надійде у липні 2023 року.

Схожі новини