Передплата 2024 «Добрий господар»

«Раніше бачились у студії Прямого, а тепер на фронті»

  • 17.12.2022, 13:14
  • 992

Відомий телеведучий, політолог Тарас Березовець після початку повномасштабного вторгнення змінив діловий костюм на військову форму. Зараз він воює на Донеччині у складі Окремого батальйону спеціального призначення «Дике поле» Бригади ім. Івана Богуна

Петро Порошенко привіз у батальйон пікапи, а також пічки-буржуйки, зимову форму, спальники і каремати.

Як розказує Березовець, пікапи на фронті - це фактично розхідний матеріал. Особливо коли йдуть такі жорсткі бої, як зараз на Донеччині. «Це надзвичайно важливо для нас, тому що ключовий успіх мобільної штурмової піхоти — це мобільність. І справді автомобілі - це розхідний матеріал. Під час харківського наступу наш батальйон втратив близько 20 автомобілів, які були знищені», — розповів Березовець.

Він зауважив, що наступ тривав 6 днів, ворог такого не очікував та тікав у паніці. «Вони в буквальному сенсі стрибали, часто неодягненими, в річку, перепливали на той берег, тому що вони виявилися абсолютно неготовими, що українська піхота буде заходити», — розповів військовий.

Тарас Березовець також розповів подробиці загибелі під час звільнення Харківщини оператора телеканалу «Прямий» Олексія Юрченка з позивним «Ворон». «Я був особисто знайомий з ним і до війни, і під час війни. Ми бачилися з ним за кілька днів до наступу. Він керував розрахунком СПГ гранатометників і при заході на позицію „москва“ він був вбитий, захищаючи свого командира, командира батальйону Андрія Тумана. Він врятував життя свого командира, але не врятував себе», — повідомив Березовець.

«Для нас всіх „Ворон“ та інші герої назавжди залишаться з нами, і ми маємо завжди пам’ятати ту ціну. Не розповідати відосиками, що ми вже перемагаємо, що все добре. Це страшна війна. Вона не закінчується і коштує нам дуже дорого. І цю ціну ми маємо завжди пам’ятати», — говорить Тарас Березовець.

Петро Порошенко також згадав про поета та волонтера, керівника громадської організації «Res_Publika. Брати по Зброї» Гліба Бабіча, активіста ГО «Справа громад» Юрія Каракая, голову фракції «Європейська Солідарність» Львівської районної ради Тараса Жеребецького, і багатьох інших загиблих героїв, які віддали життя за перемогу.

«Наша команда разом з усією Україною робить максимум для того, щоб забезпечити перемогу, і співробітники „Прямого“ каналу, і це не тільки Тарас, сьогодні зі зброєю в руках роблять свій внесок у нашу перемогу», — наголосив він.

«Цей батальйон вніс величезний внесок у звільнення Балаклеї, Харківської області. Дякую за подарунок — шеврон бригади «Дике поле», — сказав Петро Порошенко.

«Перша перемога була, коли ми спільно відкинули ворога від Києва. Тоді 24 лютого усі, хто міг, зі зброєю в руках давав відсіч русні, перерізавши канали логістики, ми викинули росіян за межі Київщини. Друга знакова перемога — перемога у звільненні Харківської області. Вона почалася із Балаклеї, а потім продовжилася від Куп’янська до Лиману. Але першими були в Балаклеї українські десантники 25 бригади та бригада, де розташований батальйон «Дике поле», — зазначив він.

Схожі новини