Передплата 2024 ВЗ

путін намагається відкласти свою поразку, — аналітики

  • 15.12.2022, 10:45
  • 597

Президент рф володимир путін відклав своє щорічне звернення до федеральних зборів, оскільки сумнівається, що зможе продовжувати формувати російський інфопростір під час зростання критики його поведінки щодо вторгнення в Україну

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

У росії спробували виправдати свого диктатора та заявили, що він може виступити з посланням у 2023 році.

«Втеча рф з Київської області та півночі України у квітні 2022 року, ймовірно, зіпсувала плани путіна проголосити перемогу під час звернення до федеральних зборів», — зазначили аналітики.

В ISW нагадали, як у березні 2014 року президент рф скористався нагодою, щоб виголосити промову, в якій він оголосив про незаконну анексію Криму та міста Севастополь.

«Можливо, він все ще чекає та сподівається виголосити грандіозну переможну промову в 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що росія не може досягти своїх цілей в Україні (визнати програш у війні)», — наголосили фахівці.

В Інституті також кажуть, що, звертаючись до російської громадськості та еліт, диктатор може бути не впевнений у своїй здатності виправдати вартість війни проти внутрішніх і глобальних проблем рф.

«Перемога в Україні могла б дозволити путіну замаскувати російські людські та фінансові втрати, як це було в 2014 році, але росія не мала жодних успіхів на полі бою після окупації Лисичанська у липні», — пояснили у звіті.

Тим часом президент рф продовжив поширювати паніку серед населення, коли нечітко відповідав на запитання щодо тривалості війни та другої хвилі мобілізації. Так він спровокував критику й плутанину серед провоєнної спільноти.

Втеча росіян з Херсона розлютила навіть ідеологів «русского міра», які почали сумніватися у відданості та здатності путіна створити «велику росію».

Щоб уникнути ще більших проблем, диктатор скасував свою щорічну пресконференцію з представниками російської громадськості.

«Схоже, що путін дедалі частіше звертається до сценарію та попередньо записаних виступів. Так він намагається запобігти ризикам, пов’язаним із відповіддю на складні запитання щодо невдач рф у війні проти України», — додали в ISW.

Схожі новини