Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Деокупація Криму може спонукати путіна до застосування ядерної зброї, — ЗМІ

  • 11.12.2022, 12:45
  • 725

Деокупація українського Криму може спровокувати ядерну війну

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Адже російський диктатор володимир путін не змириться з втратою півострова, пише The Washington Post.

«Для президента рф анексія Криму стала опорою його спадщини, яка розвалиться, якщо він втратить півострів. Вір зазначив, що будь-які спроби України повернути Крим перетнуть „червону лінію“, яку він не потерпить», — передає видання.

Однак, як пише видання, ще донедавна бажання України відвоювати Крим довго здавалося «надуманою фантазією», але нещодавні українські перемоги на полях битв і помилки Москви раптом «зробили це правдоподібним — можливо, небезпечним».

Як вказують у The Washington Post, Захід, хоч і підтримує Україну, але побоюється, що «будь-яке українське військове вторгнення до Криму може підштовхнути путіна до рішучих дій», потенційно навіть до використання ядерної бомби.

Видання зазначає, що після звільнення Україною Херсону — який, як обіцяла рф, залишиться «росією назавжди» — російські посадовці посилили свою риторику.

Так, колишній президент рф дмитро медведєв пообіцяв «судний день» у випадку «нападу» на Крим, а в російському парламенті почали погрожувати «останнім нищівним ударом».

The Washington Post цитує колишнього начальника британського Генштабу, який заявив, що «Україна ризикне ядерною війною, щоб захистити Крим».

«Але, якщо втерти носа путіну, він може зробити щось дуже дурне. Він може використати тактичну ядерну зброю», — зазначив колишній британський військовий.

Схожі новини