Передплата 2024 «Добра кухня»

Politіcо: ЗСУ вдарили по авіабазах росії радянськими безпілотниками

  • 09.12.2022, 12:15
  • 1 206

Українські війська 5 грудня завдали ударів по двох російських авіабазах модифікованими радянськими безпілотниками Ту-141 «Стриж», дальність польоту яких становить тисячу кілометрів

Фото: Defense Express
Фото: Defense Express

Про це повідомляє Politico.

За інформацією джерел видання, Україна використала для атаки на авіабази «Дягіляво» і «Енгельс» модифіковані оперативно-тактичні розвідувальні безпілотники Ту-141, що залишилися з радянських часів.

Politico наголошує, що це демонструє здатність української оборонної промисловості до інновацій, навіть якщо росія купує дешеві іранські безпілотники. Також атака на аеродроми демонструє, що ЗСУ здатні завдавати ударів усередині російської території.

Співробітник українського уряду, на якого посилається видання, вважає, що ключовим фактором успіху була несподіваність, і росія просто «не очікувала нічого подібного».

Видання нагадує, що «Укроборонпром» протягом кількох місяців заявляв, що працює над програмою створення безпілотників із дальністю близько тисячі км, але не розкривав подробиць проєкту. У жовтні компанія опублікувала у Facebook повідомлення про те, що «наносить останні штрихи».

Схожі новини