Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За версією Politico Зеленський став найвпливовішою людиною Європи

  • 08.12.2022, 10:15
  • 572

Американське видання Politico визнало президента Володимира Зеленського найвпливовішою людиною в Європі

Фото: сайт ОП
Фото: сайт ОП

Про це йдеться на сайті видання Politico.

«Європа змінюється. Континент переглядає свої стратегічні відносини, серйозно ставиться до оборони, переосмислює політику у сфері торгівлі, приєднання та енергетичної безпеки. У широкому сенсі це — переосмислення того, що означає бути європейцем, і багато в чому завдяки українському коміку, який став президентом», — зазначають журналісти.

Видання зазначає, що Україна не вперше зазнає нападу з боку рф, однак до останньої агресії путіна решта Європи мало що робила.

«Причина, з якої цього разу все по-іншому, полягає у Володимирі Зеленському, фігурі, якій Європа не тільки довіряє, а й захоплюється нею й слідує за нею — на відміну від попередніх президентів України», — йдеться у публікації.

Журналісти звертають увагу на те, що європейські лідери, які перемогли на виборах у своїх країнах прагнуть якнайшвидше відвідати Київ, щоб сфотографуватись з президентом України. При цьому Зеленський також зміг переконати решту Європи в тому, що її майбутнє пов’язане з Україною — у що мало хто вірив до лютневого вторгнення росії.

«Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика різко описує недоброзичливість російського режиму, проти якого він бореться, розсіюючи більшу частину віри Європи — особливо в Берліні та Парижі — у те, що москва може бути партнером», — зазначається в дописі.

Схожі новини