Передплата 2024 «Добра кухня»

В ISW прогнозують, що темп воєнних операцій на фронті в Україні має зрости

  • 27.11.2022, 13:15
  • 559

Зараз темп операцій на фронті послабився через погіршення погодних умов. Однак, коли температура знизиться і земля замерзне, темпи зростуть

Фото: УНІАН
Фото: УНІАН

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни.

Інформація з української та російської сторін свідчать про те, що операції на сході та півдні ускладненні через сильне болото, яке утворилося внаслідок дощів.

Крім того, російські чиновники продовжують докладати зусиль з депортації українських дітей до рф. Роблять це під виглядом програм медичної реабілітації та усиновлення. Зокрема, відомо, що окупаційна адміністрація Луганщини провела медичні огляди 15 000 дітей у віці від двох до 17 років. Вони встановили, що 70% дітей (10 500 осіб) нібито потребують «спеціальної медичної допомоги», тому їх вивезли в росію для «лікування».

За даними аналітиків, ймовірно, що російські посадовці хочуть урівноважити вплив «кухара путіна» Євгена Пригожина, просуваючи паралельні військові структури. Вони призначили прокремлівського бізнесмена Армена Саркісяна новим адміністратором в’язниць на окупованих росією територіях України, тому Саркісян може використати це для створення нової «приватної військової компанії».

Офіційні особи рф можуть надалі сприяти військовим структурам Кадирова та зусиллям Саркісяна. Крім того, в ISW припустили, що росіяни використовують інертні крилаті ракети Х-55 для масованих обстрілів України. Це підкреслює виснаження арсеналу високоточної зброї у загарбників.

Схожі новини